Citat från konstnärerna | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Citat från konstnärerna

Citat från konstnärerna

Konstauktionen är öppen för budgivning. Här kommer citat från konstnärerna som skänkt sina verk i ”A(u)ktion! - konst i kampen mot diabetes” där pengarna går till unga forskare.

Publicerade: sep 13, 2018
Dela med sig:

Alison de Mars
"Forskning för bättre sjukvård och nya behandlingar är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det är en ära att få vara med och bidra med min konst till ett så viktigt ändamål."

Anders Gabrielsson
"Med stor glädje skänker jag detta verk till kampen mot diabetes."

Barbara Stenman
"Midnight- mitt i natten, kan vara mörk och skrämmande, men som på tavlan finns det ljus och hopp, och pulserade liv som öga inte ser, precis som forskare inte syns men jobbar för livet, skapar ljus i mörkret. Jag ville gärna skänka ett verk för att hjälpa till och stödja diabetesforskningen"

Beatrice Jansson
"För mig är det viktigt att vi alla hjälps åt när andra behöver hjälp. Givmildhet och omtanke kan vi aldrig få för lite av."

Bezav Mahmod
"Min farfar som stod mig väldigt nära drabbades av diabetes. Hans njurar tog skada och han behövde gå på dialys resten av sitt liv. Vore det inte för sjukdomen hade vi haft många till år tillsammans."

Carina Ehlers
"Kan jag hjälpa så gör jag det"

Caroline af Ugglas
"Jag är med för att det finns inget bättre än att gå och lägga sig med gott samvete. Man bör hjälpa till överallt där man kan. Jag har dessutom många vänner och familj som har diabetes."

Cecilia Ljungdell
"Det är nog inte så många som känner till denna livshotande sjukdom, och då behövs varje krona om hjälpmedlen ska bli ännu bättre. Mer pengar, mer forskning och bättre hjälpmedel."

Christina Roos
"Det är en ära att kunna stödja forskningen med min konst i kampen mot diabetes. Mer forskning behövs på området, så de människor som är drabbade av diabetes kan få ett friskare och lättare liv"

Daniel Lundvall
”Min kusin lever i dag tack vare en insulinpump, men det har varit väldigt nära ögat allt för många gånger. Därför hoppas jag, och framförallt min kusin och alla andra med diabetes, att det går att forska fram något som botar sjukdomen och inte bara håller den någorlunda i schack.”

Daniel Törneberg
"Att hela tiden vara på sin vakt, mot sig själv. Sedan har jag mött sjukdomen genom min tidigare yrkesbakgrund, där en annan människas integritet förminskas på grund av sjukdomen. Det är något jag har tänkt på mycket. Att tappa dom självklara valen när det gäller möten med andra människor. Jag kan tänka mig att man känner sig väldigt utlämnad när dessa val försvinner. Samtidigt är detta en stor sjukdom i Norden. Därför väljer jag att delta i konst auktionen, jag tror nog att vi alla känner någon som har diabetes."

Daniel Vandinja
"Jag valde att delta eftersom min far Sören har haft diabetes typ 2 i många år. Jag vet att forskningen går snabbt framåt på området, och jag önskar bidra till att vetenskapen en dag ska hitta en permanent lösning."

Daryoush Tahmasebi
"Jag vill ha ett leende på mina läppar den dagen jag hör att man hittat botemedlet mot diabetes"

Ewa Borin
”Jag är glad över att min konst kan göra skillnad och bidra till kampen mot diabetes. ”

Frida Nyquist
"Om jag kan göra något för att bidra till forskningen om diabetes så gör jag det gärna med min konst. Diabetes finns i min släkt så jag vet hur jobbigt det kan vara att leva med detta"

Hans Persson
"För mig var det självklart att skänka en tavla till auktionen eftersom jag betraktar diabetes som en allvarlig sjukdom där det är viktigt att både bedriva forskning och att bedriva ett aktivt informationsarbete. Det senare eftersom jag tror att det till stor del är en välfärdssjukdom som är orsakad av våra kost- och hälsovanor. Inte minst diabetes i relation till hjärt- och kärlsjukdomar hos äldre är en viktigpusselbit"

Henri Hultinen
"Min mormor lider av en svår och svårbehandlad diabetes. Som anhörig är det jobbigt att se henne lida, så det är självklart för mig att bidra med verk i denna auktion"

Julia Melander
"Jag är tacksam för möjligheten att genom mitt konstnärskap kunna bidra till forskningen kring diabetes och i förlängningen göra skillnad i vardagen för alla de människor, framför allt barn, som dagligen kämpar mot denna sjukdom. Stödjer med glädje Diabetes Wellness arbete och hoppas att överskottet från auktionen blir betydande"

Lasse Åberg
"Pappa sa att man ska va' snäll"

Leif Zetterling
”Det känns fint att kunna bidra till ett behjärtansvärt ändamål. Det lilla man kan göra vill man ju göra. Jag har själv diabetes typ 2 och vet vilka begränsningar det innebär.”

Lena Morge Holmström
"Måleri har varit mitt största intresse sedan barndomen. Att få möjlighet att kunna bidra med min konst i kampen mot diabetes är något jag är mycket glad över. En person i min familj har diabetes så jag ser på nära håll konsekvenserna av sjukdomen. Har förstått att forskningen har gjort stora framsteg redan och hoppas starkt på att ett botemedel snart ska finnas."

Lina Forsdal
"I samma ögonblick, då jag såg annonsen om möjlighet att kunna bidra med min konst till diabetesforskningen så tvekade jag inte en stund för att sända en av mina målningar till dess ändamål. Anser att alla människor borde få den finaste gåvan, att få vara friska. Men för att det ska bli möjligt, så är forskningen nödvändig. I och med det så är mitt hjärtas val att bidra till det med min målning "Crazy Cool Look", vilket samtidigt kommer få chansen att glädja någons hjärta och själ."

Luz Miranda
"Man måste bidra med allt man kan för ett bra ändamål"

Maria Hoffman
"Jag tycker bara att om man kan hjälpa till så ska man försöka göra det"

Maria Krull
"Ingen kan göra allt men många kan göra något. Det är en ära för mig att återigen vara med och bidra till forskning för att bekämpa folksjukdomen diabetes."

Markus Andersson
"Jag valde att delta i ”konst i kampen mot diabetes” eftersom de är en vanlig men allvarlig sjukdom många drabbas av i vårt land. En av konstens uppgifter är att försöka hjälpa människor"

Mathias Kärnlund
"Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon."

Max Alm-Norell
"Dansto handlar om livets dans. I verket finns även en dikt och äkthetsbevis, men för att läsa dem måste man förstöra verket. I skapandet av Dansto kände jag mig inspirerad av en gammal vän som hade diabetes, Olle Ljungström."

Mia Älegård
"När jag fick se att man genom sin konst kunde hjälpa till att samla in pengar till diabetesforskningen så var det självklart för mig att delta.
Min man har diabetes typ 1 och jag ser vilken kamp det har varit för honom genom livet, och kan man underlätta för nästa generation med bättre och effektivare metoder så är ingen gladare än jag."

Miranda Peilot Wallentin
"Jag har flera i min närhet som har drabbats av diabetes så när jag hörde talas om den här auktionen så kändes det viktigt för mig att få bidra, då jag vet hur svårt det kan vara för de som lever med sjukdomen."

Morgan Norman
"Att kombinera konst med välgörenhet genom att skänka en liten bild och förhoppningsvis bidra till att världen får en ökad förståelse kring Diabetes…Tveklöst!"

Ola Arven
"Tycker alla som kan ska bidra i kampen mot diabetes."

Pontus Platin
”Det känns viktigt att stödja forskningen kring diabetes och hjälpa till att öka kunskapen om sjukdomen eftersom så många i Sverige drabbas.”

Pontus Wåhlström
”Jag skänkte denna målning för forskning kring diabetes, känns som en viktig sak”

Rickard Ahl
"Jag har valt att delta för att det känns fint att kunna bidra med min passion för att måla för något gott som kampen mot diabetes."

Stefan Tunedal
"Jag har en vän som tvingades amputera ett ben på grund av diabetes. Det är en avskyvärd sjukdom och jag hoppas att sanningen om dess orsaker kommer ut till allmänheten. Därför ville jag bidra till utställningen."

Tommy G Sundman
"Fick frågan om att bidra med ett verk svarade ja - känns bra att kunna bidra med något."

Yvonne Lindvall
"Jag lever med diabetes sen snart 3 år tillbaka och finner det angeläget att stötta Diabetes Wellness Sverige med ett par tavlor. Diabetes är en folksjukdom, och jag vill bidra med min kompetens så långt det är möjligt."

Dela med sig: