Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Brownie rostad med kokos

Brownie rostad med kokos

Baka smarriga brownies med rostad kokos från stjärnkocken Björn Frantzéns kokbok för diabetiker. 

Publicerade: nov 10, 2017
Dela med sig:

Det här är en brownie som lyfter med luften i marängen - då behövs inget mjöl. Brownien blir superfluftig och härligt dubbel med en obakad chokladsmet som rejäl topping. Att den sedan är enkel att slå ihop till ett härligt familjefika, ett födelsedagskalas eller som lördagsgodis är ju bara en fördel.

Du behöver: 

Choklad 

140 g smör

140 g mörk choklad, i bitar

5 äggulor

5 äggvitor

140 g sötströ

Topping

Kakaopulver eller kakaonibs (krossade rostade kakaobönor)

1 dl kokosflingo, rostade

1 dl hackade, rostade salta jordnötter 

(Hela receptet innehåller ca 90 g kolhydrater)

Choklad Smält smör och choklad i ett vattenbad. Vänd ner äggulorna under vispning och ta blandningen från värmen när den tjocknat något.

Vispa äggvitor och söströ till en glansig maräng - tillsätt det söta lite i taget under vispningen. Vänd försiktigt ner marängen i chokladsmeten med en slickepott. 

Klä en form (20-22cm i diameter) med bakplåtspapper och fyll den med hälften av smeten. Baka på 190 grader tills kakan har stannat, ca 25 minuter. Låt svalna. Bred på resten av chokladsmeten (som alltså inte gräddas utan serveras som en mousse). 

Topping Pudra kakao på kakan och toppa med kokos och nötter. 

 

Receptet är taget från ”Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk” från Norstedts förlag. www.norstedts.se

Dela med sig: