Bovetesallad med rostade grönsaker och kyckling | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Bovetesallad med rostade grönsaker och kyckling

Bovetesallad med rostade grönsaker och kyckling

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här

Publicerat: 06 apr 2018
Dela:

1 portion

40 g okokt helt bovete
buljong (utan härdat fett)
150 g kycklingfilé
1 tomat
½ vitlöksklyfta
200 g paprika (olika färger)
1 msk olivolja
lite ruccola
lite persilja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka bovetet i vatten med buljong enligt förpackningens anvisning. Ugnsstek kycklingfilén med stektermometer (innetemperaturen ska vara 70 grader). Dela tomaten och strö hackad vitlök över snittytorna. Skär paprikan i bitar och lägg tillsammans med tomaten i en ugnsfast form. Ringla över oljan och grilla i ugnen ca 15 minuter. Blanda bovetet med ruccola och de grillade grönsakerna. Toppa med persilja. Servera med kyckling.

Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes”. Foto: Bianca Brandon-Cox

Dela med sig:
×

Share this