Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk

Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk

Påverkade och inspirerade av sina erfarenheter har stjärnkocken Björn Frantzén och hans fru gett ut en kokbok med recept på bra mat för diabetiker. Vi på Diabetes Wellness Sverige tycker det är ett jättebra intiativ som inspirerar till god och nyttig mat.

Vi vill passa på att tipsa om ett av Björns härliga recept som känns extra gott nu när hösten har omfamnat oss.

Publicerat: 29 sep 2017
Dela:

Morotssoppa toppad med kikärter, vitlök och citrus

Soppa: Fräs morot, lök och vitlök i olivoljan i några minuter tills det blir mjukt. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt buljong och mjölk och låt det koka ihop i 10-15 minuter eller tills morötterna känns mjuka. Mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt, citronsaft och ev. Harissapasta.

Topping: Stek kikärterna hårt i olivoljan tills de får bra färg. Vänd ner övriga ingridienser. Krydda med salt och peppar.

Servering: Servera i djupa tallrikar och granera med toppingen. Komplettera med bröd om du behöver mer kolhydrater.

Ingredienser
12 g kolhydrater/portion

Soppa
200 g morot, skivad
1 gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
3 dl grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
3 dl havredryck
ev, 1-2 tsk harissapasta 

Topping
100 g kokta kikärter, sköljda, avrunna och torkade
1 msk olivolja
2 msk hackad persilja
1 msk finrivet citronskal
1 msk finrivet apelsinskal
1 msk citronsaft
1 msk apelsinsaft

salt
citronsaft
nymalen svartpeppar

Kokboken är utgiven hos Norstedts, www.norstedts.se

Dela med sig:
×

Share this