Baconlindad kyckling med blomkålspuré | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Baconlindad kyckling med blomkålspuré

Baconlindad kyckling med blomkålspuré

Underbart saftig kyckling lindad i bacon som serveras med smörfräst spenat och en enastående god puré gjord på blomkål och rostad vitlök.

Publicerat: 15 jan 2019
Kategori: Recept
Dela:

4 portioner 

Ingredienser

  • 450 g kycklingbröstfiléer

  • 280 g bacon

  • 2 msk smör eller olivolja

  • salt och peppar

  • 400 g färsk spenat

Krämig blomkålspuré

  • 4 stora vitlöksklyftor

  • 50 g smör till stekning

  • 250 g blomkål

  • 1 dl vispgrädde

  • salt och mald svartpeppar

Instruktioner

  1. Tryck till vitlöksklyftorna hårt med knivbladets bredsida så att de mosas något. Pilla bort skalet. Smörstek dem gyllene på medelhög värme. Vitlöken ska inte brännas vid. Då blir såsen besk. Sänk värmen mot slutet och låt klyftorna ligga kvar i pannan medan du gör resten.
  2. Ansa blomkålen och dela i mindre buketter. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Ta upp buketterna med en hålslev och spar lite av kokvattnet.
  3. Lägg blomkålen i en blender eller matberedare tillsammans med vitlöksklyftorna, inklusive stekfettet. Det ger extra fin smak.
  4. Tillsätt grädden och lite av kokvattnet och mixa till en jämn smet. Börja med några matskedar av kokvattnet och öka allteftersom till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
  5. Vira en eller två baconskivor runt varje kycklingbröstfilé. Stek i olja eller smör tills baconen fått fin färg. Låt eftersteka i ugnen 15 minuter på 200 grader eller i pannan på sänkt värme. Använd köttermometer om du känner dig osäker – vid 72 grader är kycklingbröst klart.
  6. Lyft upp kycklingen och håll varmt några minuter medan du fräser spenaten i samma panna. Då hänger alla goda smakerna med. Servera direkt med purén.

Receptet är taget från dietdoctor.com 

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this