Asiatisk tonfisksallad med frukt och grönt

En matig, nyttig och fräsch sallad med en twist!
Publicerat:
07 feb 2019
Kategori:
Recept
Dela:
2 portioner
Ingredienser
1 msk ljus soja
1 tsk rapsolja
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
½ msk limesaft
1 tsk riven ingefära
1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
50 g späda mangoldblad
100 g tärnad mango
1 skivad avokado
1 dl tinade sojabönor
1–2 strimlade salladslökar
½ msk furikakeblandning
Gör så här
1. Blanda soja, båda oljesorterna, honung, limesaft och ingefära i en skål. Vänd ner tonfisken.
2. Lägg salladsbladen på två tallrikar.
3. Placera mango, avokado, sojabönor, salladslök och den marinerade tonfisken i grupper ovanpå salladen. Strö över fröblandningen
Receptet är taget från mabra.com
Kategorie:
Recept
Dela med sig: