Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Asiatisk soppa med kyckling och nudlar

Asiatisk soppa med kyckling och nudlar

Tillaga en härlig asiatisk soppa med kyckling från dietisten och journalisten Kajsa Asp Jonson's inspirationsbok för ett hållbart hälsosamt liv.

Publicerade: okt 12, 2017
Dela med sig:

3-4 portioner

400 gr kycklingfilé
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 röd chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk rapsolja
1 tsk kycklingfond
1 msk sweet chilisås
2 dl wokgrönsaker
100 gr glasnudlar eller bavette (platt spaghetti)
ca 2 dl vatten
salt och peppar

Till servering:
1 kruka färsk koriander
ca 1 dl cashewnötter
1 lime, skuren i klyftor

Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 2x2x2 cm. Skär chilin på längden och ta ur kärnorna. Finhacka chili och vitlök. Skala moroten och skär i bitar.
hetta upp hälften av oljan i en gryta och fräs chili och vitlök, lägg sedan i kycklingbitarna och bryn alltsammans. Häll i kokosmjölken och lägg i morotsbitarna. Lår koka ca 10 minuter. Fräs under tiden wokgrönsakerna i en stekpanna i resten av oljan.
Koka pastan nästan klar och häll av vattnet. Lägg pastan i soppan och låt koka färdigt i några minuter. Tillsätt kycklingfond och sweet chilisås och späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp soppan i portionsskålar och toppa med koriander och cashewnötter. Servera tillsammans med en limeklyfta.

 

Receptet är hämtat ur boken Hjärna. Hjärta. Mage. För hållbar hälsa och ett skönare liv, skriven av Kajsa Asp Jonson, dietist och journalist. 

Boken är en inspirationsbok för ett hållbart hälsosamt liv och en beskrivning av hur alla delar hänger ihop och påverkar hälsan – matvanorna, tarmbakterierna, fysisk aktivitet, stress, mindfulness och sömn.

Läs mer om boken och om hur du kan beställa den här:

http://kajsaasp.se/boken/hjarna-hjarta-mage-ny-bok-augusti-2016/ 

 

Dela med sig: