Allt i ett-kyckling | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Allt i ett-kyckling

Allt i ett-kyckling

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här

Publicerat: 27 apr 2018
Dela:

1 portion

80 g potatis

150 g morot

100 g zucchini

50 g röd lök

1 msk olivolja

150 g frysta kycklingdelar (ca dubbla mängden om den innehåller ben)

30 g oliver

Örter, t.ex. provencalska eller rosmarin

Soja

Salt och peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och/eller skala potatisen och moroten. Skär potatis, morot, zucchini och lök i bitar. Lägg i en bunke. Häll på olja och rör om. Sprid ut grönsakerna i en långpanna eller i en ugnsfast form. Lägg på kycklingen, oliverna och 2/3 av örterna samt salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter. Använd gärna stektermometern i kycklingen när den tinat något. Pensla ev. kycklingen med soja, salt och peppar strax innan den är klar. Strö över kvarvarande örter före serveringen.

 

Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes”.

Foto: Bianca Brandon-Cox

Dela med sig:
×

Share this