Allt i ett-kyckling

Kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes” är Kristina Anderssons tredje bok på temat diabetes. Kristinas filosofi är enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Mer info om Kristina och hennes kokböcker hittar du här
1 portion
80 g potatis
150 g morot
100 g zucchini
50 g röd lök
1 msk olivolja
150 g frysta kycklingdelar (ca dubbla mängden om den innehåller ben)
30 g oliver
Örter, t.ex. provencalska eller rosmarin
Soja
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och/eller skala potatisen och moroten. Skär potatis, morot, zucchini och lök i bitar. Lägg i en bunke. Häll på olja och rör om. Sprid ut grönsakerna i en långpanna eller i en ugnsfast form. Lägg på kycklingen, oliverna och 2/3 av örterna samt salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter. Använd gärna stektermometern i kycklingen när den tinat något. Pensla ev. kycklingen med soja, salt och peppar strax innan den är klar. Strö över kvarvarande örter före serveringen.
Receptet är hämtat från kokboken ”Bli blodsockersmart - Förebygg och påverka diabetes”.
Foto: Bianca Brandon-Cox