Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto

Äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto

Klassisk wrap med en twist! Prova då denna läckra äggvitewrap med kyckling, spetskål och pesto. 

Publicerat: 22 nov 2018
Dela:

Du behöver: 

4 st

  • 12 äggvitor 
  • 1 msk mjölk 
  • Havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 
  • 1 tsk olivolja till stekning 

Salta mandlar: 

  • 50 g mandlar 
  • ¼ dl vatten 
  • ²⁄³ tsk havssalt 

 

Pesto: 

  • 40 g pinjekärnor 
  • 3 nävar basilika 
  • ½ dl olivolja 
  • ¼ citron, saften 
  • 40–50 g parmesanost, finriven 
  • 1–2 vitlöksklyftor 

 

Fyllning:  

  • 2 kycklingfiléer 
  • ¼ spetskål, finskuren 
  • En näve basilika

 

Så lagar du äggvitewrap med kyckling och pesto

 

  • Vispa ihop ingredienserna till smeten tills det börjar skumma. Häll olivolja i en mellanvarm panna och häll i äggmassan. Stek (gärna under lock) tills den är fast. Vänd och stek på andra sidan. Gör fyra stycken. 
  • Lägg i mandlar, vatten och salt i en panna. Rör runt och koka tills vattnet är borta och mandlarna har fått en vit hinna. Låt svalna. 
  • Mixa ingredienserna till peston och smaksätt med salt och peppar. 
  • Stek kycklingfiléerna och skär dem i strimlor. Strimla spetskålen. 5. Fyll de fyra wrapsen med kyckling, spetskål, basili ka, salta mandlar och 1 msk pesto i varje.

 

Näringsinnehåll per wrap:  
Energi: 317 kcal 
Protein: 29,2 g 
Fett: 18,4 g 
Kolhydrater: 10,6 g 
Kostfibrer: 2,9 g

 

Receptet är taget från Iform

Dela med sig:
×

Share this