Gratis blodsockerkoll i Tyresö Centrum | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva
Gratis blodsockerkoll i Tyresö Centrum
05 okt

Gratis blodsockerkoll i Tyresö Centrum

Tyresö Centrum
11:00 05 oktober 2020

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. Måndagen den 5e oktober i kommer du ha möjlighet att kolla ditt blodsocker i Tyresö Centrum mellan klockan 11-15.

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har diabetes typ 2 som ökar mest. Levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts. Men många vet inte ens om att de har sjukdomen där 150 000 går runt med diabetes utan att veta om det. Nu har du möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2.

Plats: Tyresö Centrum
Tid: Måndagen den 5e oktober är vi på plats mellan 11.00-15.00
Information om diabetes och gratis blodsockerkoll av sjuksköterska på plats. OBS! Det är dock viktigt att inte äta eller dricka något en timme före mätning. Vatten går dock bra att dricka.

Share:

Kommande Event

×

Share this