Dags att söka våra forskningsanslag

Diabetes Wellness Sveriges forskningsprogram är utvecklat för att ge stöd åt unga forskare såväl som etablerade forskare och institutioner i deras arbete med att finna ett botemedel mot diabetes. Stiftelsen söker aktivt efter forskningsprojekt i Sverige och runt om i världen som på sikt kan leda till förbättrade behandlingsmetoder och förhoppningsvis ett fungerande botemedel för människor som lever med diabetes. Läs mer om vår forskningsstrategi.

Junior Diabetes Wellness Grant

Nu är det dags att söka årets forskningsanslag för forskare i början av sin karriär.
Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2017 och ansökan måste vara inskickad före klockan kl. 17:00.

Junior Diabetes Wellness Grant är ett ettårigt forskningsanslag på maximalt 200 000 kronor för forskare i Sverige i början av sin karriär med fokus på diabetesrelaterad forskning. Läs mer om stiftelsens Research Strategy här.

  • Forskningsanslaget är på ett år och maximalt 200 000 kronor.
  • Sökande får söka anslag upp till sju år efter sin doktorsexamen.
  • Ansökningar accepteras endast från forskare på forskningsinstitutioner i Sverige. 
  • Ansökningar accepteras för både typ 1 och 2 diabetes, läs mer om vilken typ av forskning vi finansierar i stiftelsens Research Strategy.

Ansökningar för Diabetes Wellness Project Grants öppnar i början av september 2017 och kommer att meddelas separat, för ytterligare information kontakta Emma Knutas på Emma@diabeteswellness.se 


Ansökningen sker online genom att registrera ett konto och där skapa en ansökan som sedan kan sparas och skickas in när den är klar.

För att ansöka, vänligen klicka här:
http://www.diabeteswellness.se/apply-funding

Vid frågor om ansökningsförfarandet, vänligen kontakta: 
Dr Eleanor Kennedy
Mejl: eleanor.kennedy@drwf.org.uk
Mobil: + 44 7769682537

En papperskopia med underskrift av sökande och ansvarig för institutionen ska även skickas in till stiftelsen efter ansökan har skickats in digitalt. Kopian ska skickas till: 

Emma Knutas
Diabetes Wellness Sverige
Runda vägen 25 
167 51 Bromma 
Tel 08-511 61 200