Historier från verkligheten

Här hittar du olika former av artiklar, bloggar och krönikor där alla på ett eller annat sätt handlar om diabetes. Låt dig inspireras, få en större förståelse eller låt känslorna ta över och drunkna i välskrivna berättelser. Diabetes Wellness Sverige har skapat sidan för dig som vill veta mer av alla olika skäl, oavsett vilket hoppas vi att du hittar det du söker, välkommen.


Min historia

Här kan man läsa om personer som på olika sätt inspirerar och bidrar till en högre kunskap om diabetes. Deras historier uppmuntrar, berör och upplyser. Alla artiklar belyser områden som på olika sätt är aktuella för personer som lever med diabetes eller dess anhöriga. 


Diabetesbloggar

Våra diabetesbloggare är noga utvalda, här hittar man Sveriges största diabetesbloggar och några mindre men minst lika spännande. Bloggarna handlar om livet med diabetes på olika sätt. Låt dig drunkna i dessa bloggars med berättelser ur helt vanliga ovanliga liv. Stella som fick diagnosen för ett par månader sedan berättar om sitt nya liv i London med diabetes. Josefine gör allt man kan tror är omöjligt och Diabetes Abbe får dig att skratta med sina videos


Artiklar

Här kan du läsa längre artiklar om olika personer som har en nära relation till diabetes på olika sätt. Här går vi längre in på djupet och pratar med personer som helt enkelt har en berättelse som måste lyftas upp. 


Krönikor

Kortare historier, ett beskrivet ögonblick. Här hittar du krönikor från fantastiska skribenter om diabetes. Snabba kast, mycket känslor och en ökad förståelse. Ge dig hän och bli förbluffad över historierna som berättas här. 

Har du något att berätta?

Är du diabetiker, eller anhörig till en diabetiker? Eller du kanske jobbar inom vården? Har du startat en blogg eller stödgrupp i ditt område? Din historia kan hjälpa många och vi vill hjälpa dig att nå ut. Skicka en kort beskrivning om det ämne du vill belysa och märk mejlet med "berättelse". Det går också bra att ringa.

Kontakta oss 

Starta insamling

Vill du bidra till en förändring? Ett bra sätt att göra det på är att starta en egen insamling. Genom att starta sin egen insamling kan man få ihop en större summa att ge till forskningen och på så sätt göra skillnad. Många väljer att utmana sig själva eller varför inte en kompis?

Läs mer