Chocolate swirl cheesecake | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Chocolate swirl cheesecake

Bottnen har en bas av mandelmjöl och är svagt smaksatt med kakao. Fyllningen är lättgjord med mascarpone som ger en rund och mjuk smak och konsistens. Chokladswirlen görs genom att tillsätta smält ljus choklad utan tillsatt socker och kaffe till en del utav fyllningen. 

Ingredienser

  • Botten:
  • 15 gram smör
  • 2/3 dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk havremjöl
  • 1 msk sötningsströ
  • 1 tsk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

 

  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 80 gram mascarpone
  • 1 msk sötningsströ

 

  • Chokladswirl:
  • 30 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
  • 2/3 msk kaffe

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom.

  2. Förgrädda i ca 8 minuter.

  3. Vispa samman alla ingredienser med elvisp.

  4. (Chokladswirl) Smält chokladen försiktigt. Tillsätt kaffe.

  5. Ta ½ dl av fyllningen och blanda med choklad och kaffe.

  6. Fördela först över den ljus fyllningen ovanpå den förgräddade bottnen, och därefter chokladfyllingen. Rör gärna runt lite med en pinne/änden av en sked.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 25 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.

Receptet är taget från bakasockerfritt.se

×

Share this