Glutenfria brownies som görs på kokt sötpotatis och mandelmjöl - har du inte testat så gör det genast! Receptet ger ca 10-12 bitar.

Ingredienser:

  • 250 g sötpotatis(ar)
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1/2 dl hasselnötter

Gör så här:

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den blir mjuk.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form (ca 15x20 cm) med bakplåtspapper.
  3. Mixa alla ingredienser i en matberedare och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min.
  4. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar. Toppa med hackade hasselnötter och servera!

 

Receptet är hämtat från Tasteline