En lättlagad het chili. Servera med bröd, bulgur eller ris.

4 personer

Ingredienser:

  • 2 st gul lök(ar)
  • 5 st vitlöksklyfta(or)
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl valnötter
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl cannellinibönor
  • 3 dl röda bönor
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 5 dl passerade tomater
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk spiskummin
  • Färska örter

Gör så här:

1. Hacka lök och vitlök. Skölj och skär champinjonerna i små bitar.
2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna någon minut. Finhacka valnötterna.
3. Hetta upp oljan och fräs först lök, vitlök, tillsätt champinjonerna efter en stund.
4. Tillsätt tomatpuré, valnötshacket, bönor, smula i chili, oregano, salt, passerade tomater, soja, spiskummin och låt koka i 15 minuter.
5. Smaka av och krydda eventuellt med någon mer krydda. Strö över färska örter och servera med en bit bröd, ris, bulgur eller annat tillbehör.

 


Receptet är hämtat från Tasteline.