Vitkålsris är enkelt att göra, och blir dessutom nyttigare än vanligt vitt ris! Lövbiffspannan passar riktigt bra ihop med detta härliga tillbehör.

2 portioner

Ingredienser:

Lövbiffspanna

  • 400 g Lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 30 g bladspenat
  • 1/2 dl vatten

Vitkålsris

  • 300 g vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Riv vitkålen på ett rivjärn. Lägg i en skål och tillsätt olja, vinäger och salt. Blanda om och låt stå till servering.
  2. Strimla lövbiffen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök och skölj och strimla paprikan.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna till rykande het. Bryn lövbiffen så att den får fin färg. Krydda med paprikapulver, spiskummin, chiliflakes och salt.
  4. Tillsätt lök, vitlök och paprika och stek ytterligare i ca 2-3 min. Tillsätt vatten och spenat och vänd runt ordentligt. Smaka av med ev mer salt.
  5. Servera lövbiffspannan tillsammans med vitkålsris.

 

Receptet är hämtat från Tasteline